Cazurile a 30 de români cu afecțiuni cardiace grave, analizate gratuit

0

Medici de top din lume vor analiza gratuit cazurile unor români cu afecțiuni cardiace grave, în cadrul Congresului East Meets West 2018 care va avea loc în perioada 4-6 octombrie la București. O comisie condusă de conf. dr. Victor Costache va analiza dosarele a 30 de persoane diagnosticate cu afecțiuni cardiace și le va face recomandări privind opțiunile de tratament. Toate personalitatile medicale prezente au acceptat invitatia dr. Costache, printre acestea fiind și reputatul T. Sloane Guy sau Chirurgul Anului în New York în 2016, “Doctor de top” timp de trei ani (2012-2015) în Philadelphia și “Medic de top” în US News&World Report în 2012, 2013 și 2014.

Cei interesați să beneficieze de o astfel de consultație gratuită trebuie să trimită câteva detalii despre cazul lor, însoțite de copii după acte medicale relevante, la adresa congress@srcet.ro până la data de 2 octombrie 2018. Comisia va selecta cei 30 de pacienți care vor beneficia de consultațiile gratuite în cadrul Congresului East Meets West 2018, urmând a le fi comunicată ora și data programării de către organizatori. Alături de conf. dr. Victor Costache, din comisia de analiză pro bono vor face parte: Șerban Stoica – MBBS, FRCS (CTh), MD Bristol, UK, University Hospital Bristol, Dr. Petru Liuba – Cardiolog interventionist Lund University, Lund, Suedia, Dr. Eric Arnaud Crozat – Chirurg cardiothoracic CHU Grenoble, Grenoble, France, Dr. Rodney White – chirurg cardiovascular UCLA Medical Center.

Dr. Serban Stoica, medic primar în chirurgie cardiovasculară pediatrică la Spitalul Universitar din Bristol, este unul din cei mai apreciați medici în chirurgia cardiovasculară pediatrică. Este interesat în special de bolile de inimă congenitale sau dobândite și de interventiile de tipul reconstructia valvei aortice, tricuspide si mitrale, interventiile complexe redo, interventiile pentru aritmii cardiace, operatia Ross sau de înlocuire a rădăcinii aortice cu păstrarea valvei native. Dr. Șerban Stoica a coordonat, în 2014, alături de conf. dr. Victor Costache, la Spitalul European Polisano, un program în cadrul căruia, o echipă mixtă româno-britanică a realizat zece intervenții, la copii cu malformații congenitale cardiace.

Petru Liuba este profesor asociat al Universității din Lund, Suedia și medic primar Cardiologie  Congenitala Intervențională Pediatrică. Împreună cu doi chirurgi români, Mircea Popitiu și Victor Costache, a reușit o premieră medicală în România, operând cu succes o fetita de patru luni, din Botosani, care avea o tumora gigant dezvoltata pe gat, ei folosind o metoda minim invaziva, practic prin introducerea de dispozitive medicale in vasele de sange.

Unul dintre cei mai experimentati si apreciati chirurgi cardiaci din Europa, francezul Eric Arnaud–Crozat a fost elev al profesorului Alain Carpentier, cel care a realizat primul implant de inima artificiala si care este conside¬rat parintele chirurgiei valvei mitrale. Este chirurg cardiac de peste 25 de ani, iar acum activeaza in Centrul Universitar din Grenoble.

Unul dintre cei mai apreciati specialisti din Statele Unite, Dr. Rodney White este chirurg cardiovascular la UCLA Medical Center, vicepresedinte al International Society of Endovascular Specialists (ISEVS) si fost presedinte al American Society of Cardiovascular Surgery. Este considerat un pionier in chirurgia endovasculara fiind un cercetator recunoscut pe plan mondial in ceea ce priveste dezvoltarea unor tehnici si dispozitive inovative.

Congresul East Meets West 2018 este organizat de Societatea Romana de Chirurgie Endovasculara si Terapie Valvulara Transcateter, Societatea Romana de Interventie Chirurgicala Minim Invaziva Cardiovasculara si Societatea Specialistilor EndoVasculari din Statele Unite ale Americii și va avea loc în perioada 4-6 octombrie 2018 la Hotel Intercontinental.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.