Cel mai mare spital privat prahovean a tratat peste 45.000 de pacienţi în 2017

0

Spitalul Sanconfind din Câmpina, cel mai mare spital privat prahovean,  a tratat peste 45.000 de pacienţi pe parcursul anului trecut, potrivit unui comunicat de presă.

Începând cu primul trimestru din 2018, la Sanconfind va funcţiona şi secţia de „spitalizare de zi” pentru pacienţii care au nevoie de intervenţii minore. Până la jumătatea anului, vor fi date în funcţiune şi etajele 3 şi 4 ale spitalului.

„Am depus la Ministerul Sănătăţii cererea pentru aprobarea spitalizării de zi pentru chirurgie şi interne. Un etaj întreg va fi dedicat spitalizării de zi, în care un pacient vine, este consultat, i se face o mică intervenţie şi seara pleacă acasă. Casa de asigurări plăteşte mai bine aceste categorii de servicii medicale, iar pacienţii sunt foarte interesaţi”, a declarat antreprenorul câmpinean Ioan Simion.

Realizat în urma unei investiții de aproximativ 22 de milioane de euro, spitalul are o suprafaţă de 11.000 mp şi este dotat cu 90 de paturi, dintre care 20 în secţia de obstetrică-ginecologie. Sanconfind are 230 de angajaţi, dintre care 22 sunt medici angajaţi „full time”.

La maternitatea Sanconfind o naştere are cele mai mici preţuri din România

De la începutul lui 2017, în cadrul spitalului funcționează secția de obstetrică-ginecologie, cea mai modernă din Prahova. La maternitate au venit pe lume, anul trecut, peste 50 de copii. Cea mai ieftină naștere, cu 3 zile de spitalizare, costă 3.200 lei.

În prezent, Sanconfind cuprinde departamente de recuperare și balneoterapie, imagistică, laborator de analize, maternitate, dermato-venerologie, gastroenterologie, obstetrică-ginecologie, endocrinologie, cardiologie, diabet, pediatrie.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.