Concedii și indemnizații de sănătate până la vindecare pentru marii arși

0

Pacienții cu arsuri grave vor beneficia de concedii și indemnizații de asigurări sociale de sănătate pe toată perioada de tratament până la vindecare, inclusiv pentru perioada de recuperare, s-a decis printr-o ordonanță a Guvernului, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Sănătății.

Totodată, noile modificări prevăd ca indemnizația brută lunară pentru incapacitate temporară de muncă determinată de arsurile grave, inclusiv pentru perioada de recuperare, să fie de 100% din baza de calcul stabilită conform legii. Ordonanța a fost elaborată de Ministerul Sănătății și CNAS cu consultarea Comisiei Multidisciplinare de Arsuri a Ministerului Sănătății.

Aceasta a fost constituită în luna mai a anului curent, ca organism consultativ al ministerului care furnizează expertiza necesară coordonării din punct de vedere științific, profesional și metodologic a asistenței medicale specializată în tratarea arsurilor și care include specialiști din toate ariile terapeutice implicate în îngrijirea pacientului cu arsuri severe (chirurgie plastică, ATI, boli infecțioase, epidemiologie, recuperare medicală, medicină de urgență).

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.