Concurs de proiecte pentru ONG-urile din educație, sănătate și mediu

0

Synevo România, furnizor de servicii de diagnostic de laborator, cu susținerea Asociației Medicover, lansează o campanie de selecție de proiecte, sub umbrela „Soluții pentru Comunitate”. Campania se va derula pe parcursul unui an, interval în care vor fi identificate, susținute și realizate zece proiecte sociale din domeniile educație, sănătate sau mediu.

Toate ONG-urile din România cu o vechime de cel puțin doi ani și instituțiile publice care respectă criteriile de eligibilitate pot participa. Proiectele pot fi depuse online pe platforma programului, www.solutiipentrucomunitate.ro, începând cu data de 1 septembrie până pe 7 octombrie. În urma  etapei de selecție, zece proiecte vor primi sponsorizări în valoare cumulată de 150.000 euro.

„Suntem aproape de medici și pacienți de peste 27 ani, fiind prezenți în toată țara, pentru a oferi acces la instrumente de diagnostic și servicii de sănătate de nivel înalt. Ne-am dezvoltat alături de comunitățile deservite și am căutat să contribuim la îmbunătățirea calității vieții membrilor acestor comunități, în parteneriat cu ONG-uri din întreaga țară. Astăzi integrăm experiența acumulată și lansăm campania Soluții pentru Comunitate. Acesta este felul nostru de a spune că avem o afinitate pentru proiecte memorabile și pentru oamenii care se implică în conturarea unui viitor mai bun pentru comunitățile din care fac parte. Încurajăm organizațiile să înscrie proiecte pe platforma noastră și lansăm apelul de proiecte cu încrederea că acestea vor lăsa o amprentă durabilă în zone cheie precum sănătatea, educația și mediul”, a declarat Laurențiu Luca, Director General Synevo România.

Jurizarea va fi realizată de organizatori și de un juriu din care fac parte reprezentanți mass media, cu experiență în domeniul proiectelor sociale. Campania „Soluții pentru Comunitate” se derulează în trei etape care cuprind: depunerea proiectelor, evaluarea și implementarea celor selectate.

Temele vizate sunt următoarele:

  • Educația – diminuarea fenomenului de abandon școlar în rândul comunităților din mediul rural, îmbunătățirea condițiilor din unitățile de învățământ din medii defavorizate, digitalizarea școlilor etc.
  • Sănătatea – Programe de prevenție medicală în comunități, programe integrate în vederea îmbunătățirii stilului de viață al copiilor, programe de implementare de cursuri de prim ajutor etc.
  • Mediu – Proiecte menite să găsească soluții pentru realizarea mai multor spații verzi, proiecte care pot diminua risipa de resurse, programe de reciclare/reutilizare etc.

Proiectele înscrise în campanie vor fi evaluate de către organizatori în prima etapă de selecție, care vizează îndeplinirea tuturor criteriilor de eligibilitate din regulament. Proiectele astfel selectate și declarate finaliste vor fi ulterior susținute în fața juriului, care le va evalua și nota. Criteriile de notare și departajare urmărite de comisia campaniei sunt impactul proiectului, coerența și eficiența proiectului, sustenabilitate.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.