Congres al medicilor români care lucrează în Franța

0

Medicii români care lucrează în Franța intenționează organizarea unui congres și, ulterior, să pună bazele unei asociații a medicilor de origine română din Franța. Afirmația a fost făcută de Constantin Turchină, președintele de onoare al Asociație medicilor de origine română de pe Coasta de Azur, cu ocazia vizitei ministrului sănătății, Victor Costache, în Franța.

Ministrul sănătății s-a întâlnit la Paris cu medicii români care activează în centrele medicale franceze și a discutat schimbările din sistemul medical românesc inițiate în cele trei luni de mandat.

”A fost o plăcere să ne întâlnim cu ministrul Victor Costache, proaspătul membru al Academiei Naționale de Chirurgie din Franța. Am fost cu toții de acord că demersul ministrului, ca administrator al sistemului medical românesc, este unul progresist, iar viziunea sa se apropie de standardul francez cu care se operează în sănătate. Această întâlnire a fost și un catalizator al comunității medicilor de origine română din Franța, iar vestea bună este că, împreună cu Ministerul Sănătății, am convenit organizarea unui congres, cu toți colegii noștri care practică din întreg teritoriul francez. Sperăm ca atunci să punem bazele unei asociații unitare a tuturor medicilor de origine română din Franța “, a spus medicul cardiolog Constantin Turchină.

Ministrul sănătății s-a mai întâlnit recent și cu Excența Sa, Andrew Noble, ambasadorul Marii Birtanii la București, ocazie cu care au fost abordate și aprofundate mai multe subiecte de interes privind noile modificări legislative din Sănătate, dezvoltarea medicii primare, modificări ale contribuției trimestriale pentru furnizorii de medicamente. Cei doi oficiali au stabilit un viitor calendar de întâlniri.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.