Congresul Național de Toxicologie, la cea de-a doua ediție

0

Secția de Toxicologie a Societății de Științe Farmaceutice din România organizează, în perioada 3-4 noiembrie 2017, cea de-a doua ediție a Congresului National de Toxicologie, la Ramada Nord București.
Prof. Univ. Dr. Aristidis Tsatsakis, din Grecia, președinte Eurotox (2014 – 2016) este coordonatorul științific al Congresului și va fi prezent la București alături de Prof. Dr. Carvalho Felix de la Universitatea Porto, Portugalia, secretar general Eurotox și de Prof. Univ Dr. Hernandez Jerez Antonio, profesor de Toxicologie la Universitatea din Granada, Spania. Președintele Congresului este Prof. Univ. Dr. Farm. Daniela Luiza Baconi de la Facultatea de Farmacie UMF Carol Davila, reprezentant al Secției de Toxicologie a Societății de Științe Farmaceutice din România, iar Co-Președinte Congres Șef Lucrări – Dr. Miriana Stan, Facultatea de Farmacie UMF Carol Davila.

Printre temele ediției se numără: Perspective interdisciplinare asupra unor substanțe cu potențial toxic, Siguranța medicamentelor și a utilizării substanțelor chimice, Abordări integrative privind toxicologia analitică, clinică și medico-legală, Actualități în intoxicația cu Canabis, Tratamentul antidotic în intoxicațiile acute cu cardiotrope la copii, Aspecte actuale privind siguranța alimentelor și medicamentelor, Beneficiile vs. Riscurile folosirii produselor vegetale bogate în iod nitrat ca surse de modoxit de azot, Abordări legislative în vederea introducerii sub control al noilor substanțe psihoactive, Drogurile sociale în sarcină și alăptare, Acțiunea xenobioticelor din alimente asupra organismului, Monitorizarea implementării în România a legislației UE în domeniul farmaceutic – una din misiunile Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale -Modificările climatice și bolile infecțioase.

La eveniment sunt așteptați să participe specialiști din domeniile farmaceutic, medical (preclinic și clinic), al psihologiei, al legislativului aplicat în toxicologie, dar și din alte domenii tangențiale toxicologiei.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.