Connected by Science la Zilele Synevo

0

Peste 800 de medici și specialiști din domeniul sănătății au participat la simpozionul medical „Zilele Synevo”, a XXIII-a ediție, organizat sub conceptul ”Connected by Science”.

Lideri de opinie din domeniul medical autohton și internațional au discutat despre noutățile în cercetarea și practica medicală și importanța diagnosticului de laborator în arii terapeutice cheie: Obstetrică-Ginecologie, Pediatrie, Oncologie, Gastroenterologie, Medicină Internă, Hematologie, Chirurgie, Pneumologie, Neurologie, Genetică medicală, Anatomie Patologică și Medicină de laborator.

„Testele performante de laborator susțin actul medical de calitate. Synevo investește constant în dezvoltarea laboratoarelor și educația continuă a echipei și a comunității medicale. Contextul pandemic și post pandemic a accentuat nevoia reunirii specialiștilor în sănătate pentru discutarea noilor perspective în cercetarea științifică și activitatea medicală, actualitățile în managementul unor patologii și progresul metodelor de screening și diagnostic. Credem în dialogul constant cu medicii clinicieni, motiv pentru care ne bucurăm că am avut alături un număr atât de mare de profesioniști cheie din România”, a afirmat dr. Antoanela Curici, directorul medical Synevo România.

Subiectele abordate în prima zi au vizat actualitățile în monitorizarea sarcinii și managementul afecțiunilor preexistente unei sarcini sau cu debut pe parcurs, precum și afecțiunile oncologice ale femeii. În paralel, au fost abordate afecțiunile pediatrice în context post-pandemic și în afara acestuia, cu accent pe noutățile în diagnostic și prevenție. A doua zi, discuțiile au urmărit noile tendințe în gastroenterologie, cum ar fi analiza microbiotei intestinale, precum și importanța testelor genetice și a consilierii genetice. Evenimentul s-a încheiat cu două workshop-uri dedicate managementului pacientului oncologic cu tumori colo-rectale, pulmonare și neurologice.

În fiecare dintre cele două zile ale evenimentului s-a desfășurat câte o sesiune specială susținută de vorbitori externi. În prima zi, Stuart Shand, Chief Commercial Officer Ibex Medical Analytics, a susținut prezentarea cu titlul „Artificial Intelligence in Pathology: A Tansformation in Cancer Diagnostics”, iar în a doua zi, Lisa Peterson, M.D. Medicover Genetics, Nevine Shalaby, PhD Medicover Genetics, alături de Dr. Radu Ursu, Șef de Lucrări, UMF „Carol Davila” Bucuresti, au susținut prezentarea denumită „Innovation in Human Genetics”.

Reacția participanților a fost pozitivă, 99% dintre cei care au evaluat evenimentul au acordat acestuia note de 9 și 10, în timp ce peste 90% au evaluat nivelul științific ca fiind unul foarte ridicat.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.