Consilierea psihologică, o necesitate pentru pacienții cronici

0

Pacienții cu boli cronice au nevoie nu doar de tratament medical, ci și de sprijin emoțional și consiliere psihologică specializată. Alianța Pacienților Cronici din România (APCR) a organizat în perioada mai-iunie 2020 ședințe online de consiliere psihologică de grup pentru pacienții cu cancer, scleroză multiplă și hemofilie.

Sesiunile de consiliere psihologică gratuită s-au desfășurat separat pentru fiecare dintre cele trei categorii de pacienți cronici, o dată pe săptămână, timp de patru săptămâni.

„Pacienții cu boli cronice trăiesc în zilele pandemiei cu noul coronavirus cu o presiune uriașă, la care se adaugă incertitudinea cu privire la felul în care va arata viața și experiența lor cu boala, dupa această perioadă. Prin această serie de evenimente și ghiduri ne dorim să fim alături de pacienții cu diagnostic oncologic, și nu numai, și vom face în continuare toate eforturile ca toți pacienții să aibă acces la informații corecte, venite din surse sigure”, a afirmat Cătălin Radu, General Manager Bristol Myers Squibb România.

Teama de îmbolnăvire ne afectează într-o anumită măsură pe fiecare dintre noi. Mulți dintre noi gestionăm cu dificultate provocările zilnice chiar dacă suntem sănătoși.

„Pandemia cauzată de COVID-19 a fost o provocare, mai ales pentru pacienții cronici. Cel mai mult, în această perioadă dificilă, pacienții au avut nevoie de sprijin emoțional și de noi mijloace prin care să gestioneze anxietatea și celelalte probleme apărute odată cu pandemia”, a spus Martine Draullette,  Director General Roche România.

Sesiunile de consiliere psihologică au fost derulate cu sprijinul Bristol Myers Squibb și Roche România.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.