Continuă semnarea actelor adiționale la contractele cu medicii de familie

0

writing-1149962_1920În unele judeţe din ţară actele adiţionale la contractele cu medicii de familie au fost încheiate în proporţie de 100%, se arată într-un comunicat de presă al CNAS.

Asiguraţii au beneficiat de servicii medicale începând cu data de 1 aprilie în baza actelor adiţionale – astfel, conform datelor din Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI), pe 1 aprilie a.c. medicii de familie au  prescris  jumătate din numărul de reţete prescrise la începutul lunii martie. O posibilă explicaţie pentru această situaţie ar fi anunţurile medicilor de familie către asiguraţi, conform cărora o parte dintre medici nu vor oferi servicii decât în regim de urgenţă.

CNAS subliniază că asiguraţii au dreptul la servicii medicale în sistemul public de sănătate, iar în condiţiile în care nu le primesc au dreptul să opteze pentru furnizorul care le oferă aceste servicii. Conform prevederilor legale în vigoare (HG 200/2016), termenul de aplicare a  Contractului – cadru pentru anii 2014-2015 a fost prelungit  până la data de 30 iunie 2016, prin încheierea unor acte adiţionale, care nu schimbă însă condiţiile contractuale.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.