Cooperare româno-franceză în domeniul Sănătății

0

În perioada 4-6 februarie 2020, Victor Costache, ministrul Sănătății se află la Paris, într-o vizită de lucru, unde se întâlnește cu autoritățile franceze, dar și cu medici români care activează în centrele medicale din Franța.

Ministrul Victor Costache s-a  întâlnit cu Agnès Buzyn, ministrul Solidarității și Sănătății din Republica Franceză. Cei doi oficiali au discutat Memorandumul de Înțelegere care va fi încheiat între  Ministerul Sănătății din România și Ministerul Solidarității și Sănătății din Republica Franceză în domeniul sănătății.

Documentul prevede stabilirea de parteneriate, schimb de experiență și bune practici  în domenii deficitare ale asistenței medicale ca de exemplu: marii arși, transplant, chirurgie cardiacă pediatrică, politica medicamentului, evaluarea tehnologiilor medicale, acreditarea unităților sanitare.

De asemenea, cei doi  miniștrii au analizat și subiecte de asistență medicală la zi, privind asigurarea cooperării între cele două sisteme pentru asigurarea măsurilor de prevenire și limitare a îmbolnăviriilor cu noul coronavirus.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.