Cursuri de nutriție pentru tineri

0

În România, unu din patru copii de opt ani are probleme de greutate și unu din zece suferă de obezitate, avertizează clinica Smart Nutrition care a început un program de educație a copiilor și tinerilor pentru a-i încuraja să adopte o alimentație sănătoasă, un stil de viață activ și să reducă obiceiurile alimentare dăunătoare, se arată într-un comunicat de presă. Programul se va desfășura în anul 2018 în mai multe școli și facultăți din Capitală, sub forma unor workshopuri interactive.

„În ultimele două-trei decenii, prevalența obezității s-a triplat în rândul noilor generații. Acest lucru este îngrijorător, deoarece problemele de greutate apărute la o vârstă fragedă afectează dezvoltarea fizica și emoțională și sunt asociate cu o serie întreagă de boli grave, precum boli de inimă, diabet, boli ale rinichilor. Prin programul Smart Nutrition for Kids and Students ne dorim să contribuim la educarea copiilor și tinerilor cu privire la importanța deprinderii unor obiceiuri alimentare corecte pentru ca aceștia să se dezvolte și să devina adulți sănătoși, echilibrați fizic și emoțional”, a explicat doamna doctor Mihaela Posea, medic specialist diabet zaharat, nutriție și boli metabolice la Clinica Smart Nutrition.

Principalele teme abordate în cadrul workshopurilor sunt: puterea fructelor, a legumelor și a vitaminelor pentru copii, efectele benefice ale unei alimentații sănătoase, efectele unei alimentații dezechilibrate, deprinderea unor obiceiuri sănătoase și practice care pot să devină un stil de viață.

Cursurile sunt susținute de dr. Mihaela Posea, medic cu zece ani de experiență în domeniu, unul dintre cei șapte medici din România certificați în managementul obezității de către Federația Mondială de Obezitate – World Obesity Federation (Specialist Certification on Obesity Professional Education Programme by the World Obesity Federation (SCOPE) și de dr. Mădălina Truică, medic specialist diabet, nutriție și boli metabolice, specialist NLP (neurolinguistic programming), cu o experiență de peste zece ani în domeniu.

Primele cursuri din programul Smart Nutrition for Kids and Students au fost susținute pentru studenții Academiei de Studii Economice (ASE) din București. Alte instituții de învățământ în care urmează să se desfășoare workshopuri sunt  Școala Gimnaziala I Gh. Duca și Școala 117.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), unu din trei copii cu vârsta de 11 ani este supraponderal sau obez. Pentru copilul mare, la nivel european, datele atestă o prevalență îngrijorătoare a excesului ponderal și a obezității.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.