Echipă de medici americani operează în România cazuri grave de carcinom cutanat

0

Fundaţia Dr. Leventer pentru Sănătatea Pielii aduce în România o echipă de medici specialişti în tratarea cancerului de piele, cu ocazia simpozionului „Strategia terapeutică în cazurile de carcinom cutanat” care are loc sub egida Societăţii Române de Dermatologie şi a Fundaţiei Dr. Leventer pentru Sănătatea Pielii. Scopul este de a așeza în prim plan problema carcinomului cutanat şi a mijloacelor prin care acesta poate fi vindecat.  Medicii români vor opera, sub îndrumarea medicilor americani, cazuri complicate de carcinom cutanat și vor putea beneficia de experienţa echipei americane în tehnica Mohs, singura soluţie cu şanse de vindecare 99,7 % a carcinomului cutanat.

Această afecțiune este cea mai frecventă formă de cancer de piele întâlnită la pacienţii români, care depistată la timp şi tratată corect, poate fi vindecată.

În zilele de 5 si 6 iunie, echipa americană formată din Dr. Glenn D. Goldman (Professor, Chief of Dermatology, University of Vermont College of Medicine), Dr. Vanessa Lichon (MD, Private Practice, Chicago), Dr. Sheethal Mehta (MD, Director of Mohs surgery, Rush University Medical Center, Chicago) va asista operarea unor pacienţi cu forme avansate de cancer de piele – carcinoame multiple faciale sau tumori cu evoluţie gravă. Toate intervenţiile se vor desfăşura în Centrul Dr. Leventer, singurul certificat de Academia Americană de Dermatochirurgie (ASDS) în calitate de centru de competență pentru Europa de Est în domeniul operațiilor cu tehnica Mohs.

Echipa chirurgicală va fi alcătuită din Dr. Mihaela Leventer şi Dr. Anca Stanciu, iar Dr. Tiberiu Tebeică va coordona laboratorul histopatologic.

Dr. Glenn D. Goldman este dermatolog la Universitatea din Vermont Medical Center, Director al Programului pentru rezidenţi în dermatologie și profesor la Colegiul de Medicină Larner al Universităţii Vermont, din Burlington. Dr. Goldman este unul dintre cei mai cunoscuţi medici americani specializaţi în tratarea cancerului de piele şi, în special, în microchirurgia Mohs, precum şi autorul multor articole de specialitate şi a unei cărţi de chirurgie dermatologică.

Dr. Vanessa Lichon practică microchirurgia Mohs la un centru privat din Chicago şi este membră a mai multor organizaţii din domeniul dermatologiei – American College of Mohs Surgery, American Society for Dermatologic Surgery, American Academy of Dermatology.

Dr. Sheethal Mehta este în prezent Director of Mohs Micrographic and Dermatologic Surgery la Rush University Medical Center din Chicago şi Profesor Asistent în Departamentul de Dermatologie al aceleiaşi universităţi.

Dr. Mihaela Leventer este medic primar, Doctor în ṣtiinţele medicale ṣi unul dintre specialiṣtii foarte implicaţi în informarea ṣi educarea pacienţilor privind prevenţia cancerului de piele. A realizat peste o mie de intervenţii de microchirurgie Mohs în ultimii zece ani, iar în prezent conduce un program internaţional de supraspecializare în microchirurgia Mohs, acreditat de către ASDS (Academia Americană de Chirurgie Dermatologică).

Dr. Tiberiu Tebeică este medic specialist Anatomie Patologică şi coordonator al Laboratorului de Histopatologie de la Centrul Dr. Leventer. În 2013 a participat la un program de Fellowship în Dermatopatologie, desfăşurat la Compass Dermatopathology, San Diego, USA, pentru instruire intensivă în interpretarea biopsiilor cutanate. Din anul 2014, Dr. Tiberiu Tebeică deţine Certificarea Internaţională în Dermatopatologie la nivel European, conferită de International Committee for Dermatopathology şi Union Europeenne des Medecins Specialistes.

Dr. Anca Stanciu, medic specialist dermatolog, este în prezent fellow în programul Academiei Americane de Chirurgie Dermatologică (ASDS), sub îndrumarea Doctorului Mihaela Leventer. Din 2011, Dr. Anca Stanciu este membră a Societăţii Române de Dermatologie și a Academiei Europene de Dermatologie și Venerologie.

 

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.