Echipamente RMN și CT pentru spitalele județene și din București

0

Ministerul Sănătăţii (MS) va dota cu echipamente medicale de rezonanță magnetică (RMN) și computer tomograf (CT) spitalele judeţene și din Capitală care nu dețin acest tip de aparatură, potrivit unui comunicat de presă al MS. Fondurile provin din Acordul de împrumut încheiat cu Banca Mondială, în valoare totală de 250 de milioane euro, accesat în anul 2014; acesta a fost deblocat, fondurile începând să fie accesate după 2017.
Vor fi achiziționate 14 echipamente CT și 24 de aparate RMN, precum și 21 de sisteme informatice PACS (tehnologie medicală de imagistică utilizată pentru stocarea, recuperarea, prezentarea și partajarea imaginilor produse prin radiografie, scanare CT, RMN).
Pe lângă achiziția de echipamente de imagistică, Acordul cu Banca Mondială mai prevede și construcția de secții noi ATI și UPU, Centre de mari arși, blocuri operatorii și reabilitarea centrelor existente pentru diverse specialități, precum și achiziții de echipamente necesare în secțiile de ATI, UPU, blocuri operatorii, paliație, imagistică, radioterapie și screening afecțiuni oncologice.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.