Echipamentul de protecție pentru personalul de pe ambulanță, la limită

0

Necesarul de echipamente individuale de protecție corespunzătoare sunt la limită pentru anumite echipaje medicale de urgență, fără a avea posibilitatea de a asigura echipamentul complet corespunzător pentru toate echipajele operative, indiferent de cazurile la care intervin, avertizează conducerea  Federației Naționale Sindicale ”Ambulanța” din România.

„Avem situații în unele județe în care se asigură echipamentele de protecție individual doar la unii membri din echipaj, astfel apare riscul de expunere a membrilor din echipaj la care nu li se asigură echipamentul complet”, afirmă reprezentanții Federației într-un comunicat de presă. Aceștia solicită sprijinul Guvernului, Ministerului Sănătății, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență prin Inspectoratele pentru Situații de Urgență județene și autorităților locale, cât și persoanelor juridice și persoanelor fizice care au posibilitatea de a ajuta.

Comunicatul de presă menționează că, până în prezent, nu au existat demisii din cauza fricii de îmbolnăvire de COVID-19. Din personalul care lucrează pe ambulanțe, 80 de persoane au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu SARS-COV-2 și 269 de persoane au fost izolate. Județele cu cele mai multe cazuri au fost Suceava, urmat de Galați.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.