Echipe medicale mobile la frontiera cu Ucraina

0

Ministerul Sănătății a organizat, prin direcțiile de sănătate publică din județele de la frontiera cu Ucraina și județele învecinate cu acestea, echipe medicale mobile pentru efectuarea triajului epidemiologic și evaluarea stării de sănătate a refugiaților din taberele organizate de DSU și asigurarea testării acestora pentru COVID-19, potrivit unui comunicat de presă. Persoanele care vor avea nevoie de asistență medicală vor fi îndrumate către unitățile sanitare din zonă. Accesul la servicii de sănătate pentru cetățenii ucrainieni este similar cu cel pentru cetățenii români și se face pe baza convențiilor existente.

Societatea Antibiotice SA, aflată în patrimoniul Ministerului Sănătății, a trimis deja în Ucraina, prin punctul de frontieră Siret, antibiotice orale și injectabile pentru 5000 pacienți.

În prezent, Ministerul Sănătății centralizează cererile de echipamente și materiale sanitare din partea Ucrainei pentru a le onora în perioada imediat următoare. De asemenea, se întocmește lista de spitale în care vor primi asistență medicală răniții ucrainieni.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.