Ecograf portabil Lumify pentru dotarea elicopterului SMURD din Cluj

0

Elicopterul SMURD din punctul Aeromedical al Regiunii de Nord-Vest a țării a fost dotat de către compania Philips România cu un ecograf portabil Lumify. Soluția mobilă pentru ecografie cu ultrasunete Lumify de la Philips permite utilizarea smartphone-urilor și a tabletelor pentru o examinare rapidă, cu acuratețe ridicată, contribuind la susţinerea intervenţiilor de urgenţă pe cale aeriană.

„Activitatea de salvare aeriană a SMURD este destinată pacienților aflați în stare critică, celor care necesită o intervenție rapidă și de înaltă competență. Dotarea unui elicopter SMURD cu un ecograf portabil vine în sprijinul activității medicale, reprezentând un ajutor fundamental pentru optimizarea și eficientizarea intervenției de salvare, prin investigații imagistice la locul accidentului și în timpul transportului. Astfel se susține diagnosticul și este diminuat timpul de efectuarea a manevrelor medicale necesare stabilizării pacienților”, a explicat dr. Raluca Tat , medic șef secție UPU-SMURD.

Philips Lumify este un ecograf portabil, cu ultrasunete, care utilizează aplicația mobilă Lumify, prin care poate fi conectat direct la o tabletă sau un smartphone. De asemenea, ecograful mobil poate fi integrat cu tehnologia Reacts, care permite consultarea cu alți medici, în timp real, indiferent de locul în care se află aceștia, cu o calitate intactă a imaginii și o conexiune securizată cu dispozitivul mobil. Astfel, personalul medical din spital are acces în timp real la imaginile obținute de ecograf încă din pre-spital. În acest mod, medicii pot oferi sprijin echipei aflate pe teren și pot pregăti eventualele proceduri de care pacientul are nevoie atunci când ajunge la spital.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.