Endo Institute Timișoara, preluat de Rețeaua Regina Maria

0

Rețeaua Regina Maria a preluat Endo Institute Timișoara, Centru de Excelență în endometrioză, continuând dezvoltarea infrastructurii medicale la nivel național, potrivit unui comunicat de presă.

În luna iunie a anului trecut, Endo Institute a fost acreditat de Liga Europeană de Endometrioză (EEL) ca Centru de Excelență de nivel 3, singurul din România și al treilea în Europa dintre centrele acreditate în afara țărilor vorbitoare de limba germană. Procesul de acreditare este unul complex, evaluând un număr de criterii stricte: managementul corect al informației, protocoale eficiente de management și tratament, chirurgia avansată multidisciplinară, operarea unui număr minim de 100 de cazuri de endometrioză pe an și urmărirea minuțioasă a cazurilor post operatorii și a rezultatelor pe termen lung. În fiecare an, Liga Europeană de Endometrioză va realiza un audit la EndoInstitute, pentru asigurarea continue a calității expertizei medicale în domeniul diagnosticării și tratării endometriozei.

„Endo Institute a fost inițial dedicat chirurgiei endometriozei, dar ne-am dat seama că vorbim de o patologie complexă, așadar centrul s-a dezvoltat cuprinzând o multitudine de specialități secundare. Pentru noi a fost mereu importantă grija acordată pacientelor și credem că fiecare femeie are dreptul la un diagnostic corect și un tratament personalizat care să răspundă nevoilor ei. Endo Institute este singurul centru acreditat în România și singurul acreditat la vest de Viena de către Liga Europeană de Endometrioză” , a explicat dr. Voicu Simedrea, fondatorul Endo Institute.

Centrul de Excelență Endo Institute are peste 10 specialități medicale integrate, peste 30 de medici din aceste specialități și echipă chirurgicală multidisciplinară. În 6 ani de activitate, au fost operate peste 400 de cazuri și peste 2000 de paciente au fost examinate.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.