Expoziţie de artă cu lucrările realizate în cadrul Simpozionului Internaţional de Artă Studenţească din Retezat

0

Farmaceutica REMEDIA anunţă vernisajul expoziţiei ce cuprinde lucrările realizate în cadrul celei de-a 7-a editii aSimpozionului Internaţional de Artă Studenţească din Masivul Retezat. Evenimentul va avea loc joi, 16 august, incepand cu 18:00, la Galeriile UAP Deva. Lucrările vor fi prezentate de cunoscutul critic de artă Petru Bejan.

Cea de-a 7-a ediţie a Simpozionului Internaţional de Artă Studenţească din Masivul Retezat s-a desfăşurat în perioada 2-16 august 2012 în Parcul Naţional Retezat, la Cabana Cascada. Tema din acest an, “Peisaje din România/Landscapes from Romania”, a oferit tinerilor artişti un context generos pentru creatii diverse, dar totodata reprezentative pentru peisajul autohton.

“Ne bucurăm că am reunit pentru al 7-lea an consecutiv reprezentanţi ai creatorilor de frumos din Iaşi şi Chişinău. Farmaceutica REMEDIA sprijină în fiecare an tineri artişti şi le pune la dispoziţie, pentru inspiraţie, Cabana Cascada (www.retezat-cascada.ro). Întregul concept a fost gândit pentru a-i ajuta în demersurile lor şi avem alături mulţi prieteni şi colaboratori, printre care profesorii şi elevii faimoasei şcoli de gimnastică din Deva. Anul acesta am sărbătorit în cadrul Simpozionului şi “Ziua Remedia”, eveniment intern extrem de important pentru noi”, a declarat Valentin – Norbert Tarus, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Farmaceutica REMEDIA.

Lucrările taberei de pictură şi sculptură “Peisaje din România/Landscapes from Romania” vor fi prezentate în expoziţia cu acelaşi nume, la Deva, în perioada 16-30 august 2012.

Pe tot parcursul Simpozionului, studenţii şi profesorii de la Universitatea de Arte “George Enescu” din Iaşi şi de la Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău (Republica Moldova) au participat la ateliere de creatie în aer liber sub îndrumarea lector. univ. dr. Cristian Ungureanu, de la Universitatea de Arte “George Enescu” din Iaşi.

About Author

Johana Grigore

Comments are closed.