Extindere: Medicover achiziționează Centrul Medical Academica

0

Medicover, unul dintre principalii furnizori de servicii private medicale și de diagnostic din România, a finalizat procesul de achiziție a Centrului Medical Academica, preluând pachetul integral de acțiuni al celor două clinici Centrul Medical Academica din București, ambele localizate în zone rezidențiale precum Aviatorilor sau Pitar Moș.

“Aceste două noi locații premium din București reprezintă un pas suplimentar în strategia de creștere a companiei de anul acesta. Prin această tranzacție, consolidăm poziția Medicover pe piața de servicii medicale și de diagnostic”, a explicat Adrian Peake, General Manager, Medicover România. “Centrul Medical Academica și-a construit o reputație foarte bună, bine meritată, oferind servicii medicale de cea mai bună calitate. Imaginea companiei a fost construită prin dedicarea constantă a unei echipe de peste 120 de medici profesioniști de cel mai înalt nivel. Ce au în comun aceste două clinici cu rețeaua Medicover este grija pentru pacienți și pasiunea pentru excelență”, a adăugat Adrian Peake.

Tranzacția consolidează prezența Medicover în București, unde compania deține deja un spital, o maternitate și zece clinici. Aceasta este a doua mare tranzacție semnată de Medicover în anul 2018 după ce compania a anunțat achiziția Spitalului Pelican, principalul furnizor de servicii medicale private din Oradea, ceea ce transformă Medicover în principalul furnizor de servicii medicale private din nord vestul României. Pelican deține un spital cu 130 de paturi, cinci blocuri operatorii, un centru de diagnostic imagistic și alte activități auxiliare.

Medicover, o companie internațională de îngrijire medicală și diagnostic, listată la bursa din Suedia – Nasdaq Stockholm, a raportat recent o creștere a veniturilor de 14,1% în primul trimestru al anului 2018, comparativ cu perioada similară din anul precedent, de  161,9 milioane euro. Medicover este prezent în România prin rețeaua medicală Medicover și prin laboratoarele și centrele de recoltare Synevo.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.