Farmaciștii cer demisia șefului Direcției Politica Medicamentului

0

Colegiul Farmaciștilor din România solicită public demisia directorului Direcției Politica Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din cadrul Ministerului Sănătății pentru declarații iresponsabile care afectează buna funcționare a farmaciilor, precum și pentru neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu în supravegherea și controlul activității unităților farmaceutice, se arată într-un comunicat de presă.

Doamna director Farm. Monica Lazăr a declarat în cadrul unei dezbateri publice organizate pe 4 septembrie că farmaciile actuale sunt „o bombă”, încercând să justifice modificări inoportune ale Legii Farmaciei și a Normelor metodologice de aplicare, modificări care, de altfel, au fost făcute fără a-i consulta pe farmaciști. Colegiul Farmaciștilor din România solicită retragerea publică a declarațiilor respective care decredibilizează activitatea unităților farmaceutice.

”Aceste standarde care asigură servicii de calitate pacienților noștri sunt asigurate prin investiții private pe care le-am făcut de-a lungul anilor, de la organizarea spațiului, la proceduri de lucru și sisteme informatice impecabile. Mai mult, toate farmaciile care în prezent sunt operaționale pe teritoriul României au fost autorizate de direcția condusă chiar de către dna. Monica Lazăr. În condițiile în care dna director are cunoștință de existența unor farmacii pe care le consideră „o bombă”, în loc să generalizeze situația asupra tuturor farmaciilor, îi solicităm să facă publice aceste cazuri și să ia măsuri de urgență pentru închiderea sau conformarea lor la reglementările în vigoare, astfel încât să nu fie pusă în pericol sănătatea pacienților. Îi reamintim, de asemenea, că este responsabilitatea directă a dumneaei să supravegheze, să monitorizeze și să controleze buna organizare și funcționare a farmaciilor, iar dacă astfel de cazuri există, acest lucru este o dovadă clară a neîndeplinirii atribuțiilor de serviciu. În consecință, ca organism profesional independent, cu atribuții reglementate de lege în domeniul autorizării, controlului și supravegherii profesiei de farmacist, Colegiul Farmaciștilor din România solicită explicații publice pentru declarațiile iresponsabile ale directorului Direcției Politica Medicamentului și demisia acestuia pentru neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu în supravegherea și controlul activității farmaceutice”, se menționează în comunicatul de presă.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.