Franța și România vor colabora pentru controlul cancerului

0

România și Franța vor colabora pe mai multe paliere din sfera sănătății, în baza unui Memorandum de Înțelegere semnat între ministrul român al Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, și ministrul Sănătății și Prevenției din Republica Franceză, François Braun.

Documentul reglementează cadrul legal de cooperare în domeniul sănătății și include schimbul de informații cu privire la organizarea sistemelor de sănătate și de asigurări de sănătate, donarea și transplantul de organe, prevenirea și controlul bolilor transmisibile și a riscurilor epidemice, prevenirea și abordarea integrată a bolilor netransmisibile și reducerea factorilor de risc care sunt implicați în producerea acestora.

Ministrul Sănătății s-a întâlnit cu experți francezi în domeniul sănătății, dar și cu reprezentanți ai unor spitale din Paris, ai Agenției de Biomedicină și ai Înaltei Autorități pentru Sănătate. Printre temele de discuție s-au numărat colaborarea în domeniul controlului cancerului, modele de bună practică în domeniul asistenței medicale primare, dezvoltarea serviciilor de medicină de urgență și asistență medicală spitalicească și îmbunătățirea sistemului de asigurări de sănătate, Franța având unul dintre cele mai bune sisteme de sănătate din UE.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.