Franța va primi pacienți români pentru transplant pulmonar

0

În urma vizitei ministrului Sănătății, Victor Costache, în Franța, Spitalul Universitar Foch, unul dintre cele mai importante spitale din Europa, va primi pacienți români pentru efectuarea transplantului pulmonar, se arată într-un comunicat de presă.

“Ne-am înțeles cu specialiștii și conducerea unității medicale să preia cazurile grave, complexe, care necesită transplant pulmonar și care nu se pot rezolva în Romania.  Mai mult, vom deschide cu medicii francezi un program de pregătire pentru specialiștii români în domeniul transplantului și al chirurgiei oncologice “, a spus  ministrul Costache după vizita de lucru de la Spitalul Universitar Foch.

Ministetul Sănătății din România și Ministerul Solidarității și Sănătății din Franța au discutat semnarea unui Medorandum de Înțelegere pentru domeniul medical. Documentul prevede încheierea de parteneriate, schimb de experiență și bune practici în domenii sensibile precum marii arși, transplant pulmonar, chirurgie cardiacă pediatrică.

În perioada 4-6 februarie 2020, Victor Costache, ministrul Sănătății s-a aflat la Paris, într-o vizită de lucru, unde a avut întâlniri cu autoritățile franceze, dar și cu medici români care activează în centrele medicale din Franța.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.