Fundația pentru SMURD: Încă două centre mobile de pregătire a paramedicilor la ISU Bihor și ISU Iași

0

Fundația pentru SMURD, cu sprijinul Rompetrol – KMG International, a dat în folosință două Centre Mobile de Pregătire a Paramedicilor. Acestea sunt construite pe structura unui automobil de tip furgonetă și sunt dotate cu materialele necesare pentru instruirea și evaluarea constantă a paramedicilor: manechine simulatoare ale corpului omenesc pentru toate categoriile de vârstă, defibrilatoare, aspiratoare de secreții, rucsacuri medicale de primă intervenție, echipamente folosite în imobilizarea și extragerea victimelor rămase încarcerate în urma unui accident rutier și dispozitive pentru protezarea căilor aeriene.

„Prin îmbunătățirea bazei materiale pe care instructorii o au la dispoziție, creșterea numărului de centre mobile de pregătire a paramedicilor ne va permite instruirea și testarea periodică a colegilor pentru a ne asigura că menținem cele mai înalte standarde în ceea ce privește competențele și abilitățile practice pe care aceștia le aplică zi de zi în teren pentru salvarea de vieți”, a explicat dr. Raed Arafat, Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență.

Proiectul a fost demarat în anul 2018 de către Fundația pentru SMURD prin achiziționarea primelor două centre mobile, cu ajutorul unui sprijin de 100.000 USD oferit de Rompetrol – KMG International. Acestea au intrat în dotarea IGSU și sunt folosite pentru activitatea de formare în asistență medicală de urgență în regiunea Centru și București-Ilfov.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.