Gala Zetta: Chirurgul Prof. Dr. Irinel Popescu, premiat pentru excelență medicală

0

Asociația Zetta a aniversat cinci ani de la înființare prin Gala Zetta, eveniment care a reunit, la Ateneul Român, medici, susținători și pacienți pentru a sărbători excelența medicală.

”Faptul că Asociația Zetta reprezintă un suport pentru pacienții fără posibilități financiare se datorează medicilor care se implica pro-bono, Spitalului Zetta care susține mare parte din cheltuielile indirecte, dar și sponsorilor sau persoanelor care donează către asociație. Și nu sunt puține, vorbim despre 336,5 ore de operații pro bono, ceea ce înseamnă că, în cazul în care ar fi operat în mod normal, ar fi fost remunerați cu aproximativ 120.000 euro, iar Spitalul Zetta ar fi obținut aproape 200.000 de euro pentru serviciile puse la dispoziție”, a explicat Andreea Constantin Vîlcioiu, director general al Spitalului Zetta.

Gala Zetta a recunoscut meritele deosebite ale medicilor deveniți deja reper în țara noastră, dar și pe cele ale tinerilor care se pregătesc pentru această meserie și pe care Asociația Zetta i-a sprijinit cu burse de studiu în valoare de peste 20.000 de euro sau stagii de practică.

”Resursa noastră cea mai de preț sunt medicii și întreaga echipă medicală care înseamnă Zetta. Sunt cei care ne-au ajutat să creștem de la o clinică la cel mai mare spital privat de chirurgie estetică și reparatorie din România. În perioada pandemiei, a lockdown-ului, când noi eram în plin proces de extindere și ne făceam griji cum vom putea să îi păstrăm alături de noi, nimeni nu și-a pus problema că ar putea părăsi echipa. Iar pentru mine acest lucru este de neprețuit! La fel cum sunt extrem de mândru și de emoționat ca printre cei care sunt în această seară alături de noi să se numere foști studenți, rezidenți, care au înregistrat la Spitalul Zetta trei operații în premieră internațională, 35 de premiere naționale și 71 de intervenții în premieră pentru sistemul medical privat”, a afirmat Dr. Dragoș Zamfirescu, fondatorul Asociației Zetta.

Reputatul chirurg Prof. Dr. Irinel Popescu a primit premiul pentru Excelență medicală – Performanțe profesionale și colaborare cu Asociația Zetta, alături de echipa de transplant hepatic Fundeni reprezentată de Prof. Dr. Ioana Grințescu. Premiul pentru Excelență în Chirurgie Plastică i-a revenit Prof. Dr. Alexandru Georgescu, iar Premiul Chirurgul Plastician al anului pentru activitate științifică, medicului Horia Șiclovan. Au mai fost oferite premii Rising star pentru Rezidenți Chirurgie Plastică: Dr. Alex-Victor Orădan, Dr. Alma Corpodean, Specialiști și primari Chirurgie Plastică: Dr. Alexandru Stoian, Dr. Dragoș Muraru și Alte specialități medicale: Dr. Daniel Vîlcioiu, Dr. Andrei-Ion Popescu.

Amfitrionul evenimentului a fost Alex Dima, iar pe scenă au urcat pe rând Filarmonica George Enescu, Alexandru Tomescu, Doinița Iscru și Alex Penescu, el însuși pacient al Asociației Zetta în urma rănilor suferite în incendiul din clubul Colectiv. Totodată, într-un cadru festiv, bustul lui George Enescu, realizat de Oscar Han a fost donat de familia Mavrocordat către Ateneul Român. La evenimentul care a purtat semnătura regizorului Chris Simion au participat 800 de invitați, personalități din lumea medicală, sportivă, din sfera politică, artiști și designeri din România.

Asociația Zetta este o asociație nonguvernamentală, apolitică, non-profit, de interes general, înființată în 2017 cu scopul de a oferi sprijin copiilor și adulților în situații sociale precare și diagnosticați cu patologii complexe. Prin intermediul asociației, aceștia pot beneficia de operații complexe pentru afecțiuni precum: reconstrucții în urma cancerului la sân, paralizia de plex brahial, malformații congenitale, sechele complexe după arsuri, accidente casnice sau de muncă ce necesită operații complexe de replantare realizate sub microscop pe durata a 8-12 ore, redarea funcționalității mâinilor, refacerea zâmbetului (în urma paraliziei de nerv facial), reconstrucții complexe dupa excizii oncologice.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.