Germania va cumpăra 30 de milioane de doze de vaccin Sputnik V

0

Germania a decis să cumpere 30 de milioane de doze din vaccinul rusesc Sputnik V împotriva Covid-19, potrivit euronews.com.  Michael Kretschmer, ministrul-președinte al Saxoniei a făcut anunțul pe Twitter, menționând că achiziția va fi împărțită în trei loturi de zece milioane de doze în lunile iunie, iulie și august.

Se așteaptă întâi aprobarea vaccinului rusesc de către Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), ceea ce Kretschmer speră că se va întâmpla în cursul lunii mai.

În prezent, vaccinul Sputnik V este înregistrat în 61 de țări. Potrivit studiilor clinice de fază III publicate în jurnalul Lancet, are o eficiență de 91,6%. Cele mai frecvente efecte secundare sunt simptome asemănătoare gripei, durere la locul injecției, dureri de cap și lipsă de energie. Dacă este aprobat, Sputnic V va fi primul vaccin anti-Covid utilizat în Uniunea Europeană care nu a fost creat în vest.

Confruntată cu restricțiile asociate vârstei cetățenilor, dar și cu lipsa de aprovizionare, Germania a început să își deruleze propriile negocieri, însă nu este singura. Ungaria și Slovacia sunt două dintre statele UE care au primit deja doze de vaccin, în absența aprobării EMA, iar Austria și Cehia și-au arătat interesul pentru acest produs.

 

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.