Gilead Sciences anunță numirea directorului general pentru România

0

Compania farmaceutică Gilead Sciences anunță numirea Dr. Claudiu Cheleș în poziția de Director General pentru România, ca parte a planului său de dezvoltare a unei subsidiare locale care a fost anunțat în prima parte a anului 2021, potrivit unui comunicat de presă.

Claudiu Cheleș este de profesie medic și a urmat două programe MBA – Bucharest School of Management (MBA Româno-Canadian) și Glasgow Caledonian University (GCU). Cu o experiență de peste 20 de ani în poziții de conducere locale și regionale din industria farmaceutică, Dr. Claudiu Cheleș  a jucat un rol esențial în dezvoltarea unor soluții medicale inovative pentru nevoile pacienților și ale clienților din România. Anterior acestei noi poziții pe care a preluat-o la Gilead, Dr. Claudiu Cheleș a fost General Manager ad-interim la Roche România, companie în cadrul căreia a lucrat 6 ani deținând succesiv mai multe poziții cu responsabilități strategice. Biografia sa profesională include roluri cheie locale si regionale în companii farmaceutice cum sunt Novartis Pharma, Valeant, Glenmark si Servier Pharma.

“Sunt onorat să contribui la acest proiect de dezvoltare a prezenței Gilead în România, cât și de oportunitatea de a-mi pune în valoare experiența locală relevantă pentru implementarea viziunii și strategiei de dezvoltare a companiei,” a declarat Dr. Claudiu Cheleș la preluarea mandatului de General Manager al Gilead în România.

Compania este activă în Romania cu terapii din domeniul virologiei care oferă acces milioanelor de pacienți care trăiesc cu HIV sau hepatită la tratamente moderne menite să reducă povara bolii și să îmbunătățească calitatea vieții acestora. În luna mai a acestui an, Gilead Sciences, Inc. a anunțat înființarea unei subsidiare pentru desfășurarea activităților de marketing din România, ca răspuns la nevoile specifice ale pieței locale pe care compania își propune să le adreseze printr-o prezență directă. Compania intenționează să consolideze colaborările existente cu partenerii strategici ai sistemului de sănătate, astfel încât prezența locală să adauge valoare pentru toți cei implicați.

 

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.