Gral Medical, creștere cu 27% a cifrei de afaceri

0

Gral Medical a obținut în primele zece luni ale anului o cifra de afaceri de 39,8 milioane euro (197 milioane lei); aceasta reprezintă o creștere cu 27% a veniturilor în comparație cu perioada similară a anului anterior, potrivit unui comunicat de presă.

Compania s-a concentrat pe servicii inovative și pe dezvoltarea unuia dintre cele mai puternice branduri de spitale pe oncologie: OncoFort. Astel, Gral Medical își va depăși proiecțiile financiare cu aproximativ trei milioane de euro, avand în vedere că veniturile bugetate pentru anul 2021 au fost de 45 de milioane de euro.

“Am reusit să obținem aceste rezultate prin îmbinarea a două elemente fundamentale: rentabilizarea centrelor nou- deschise și dezvoltarea unor proiecte de nișă în alte regiuni din țară. Este ca o balanță care trebuie ajustată periodic, doar în acest fel am reușit să creăm un echilibru pentru o dezvoltare durabilă. Dacă se merge prea mult pe prima direcție, compania stagnează ca business și va deveni vulnerabilă la factorii externi,  daca se merge prea mult pe a doua direcție, compania va avea probleme cu autofinanțarea”, a explicat Robert Șerban, acționar Gral Medical.

Anul acesta, centrele din provincie au obținut creșteri peste media companiei, astfel divizia de laboratoare Gral și centrele OncoFort au avut creșteri cu 50% față de anul anterior, devenind astfel un pol important în dezvoltarea companiei. Rețeaua de centre OncoFort din cadrul companiei este formată din cinci spitale oncologice, cu o capacitate totală de 120 de paturi, două în București și câte unul în Pitești, Ploiești și Craiova.

“Dorim să continuăm extinderea la nivel național și în 2022, iar pentru următorii ani ne-am propus să deschidem centre medicale și în nordul țării”, a afirmat Robert Șerban.

In 2021, compania Gral Medical a deschis două laboratoare noi (unul în Timișoara și, cel mai nou, în Pitești) și zece centre de recoltare regionale în opt județe din țară: Olt, Vrancea, Arges, Sibiu, București, Alba, Bacău și Piatra Neamț.  Investiția totală în deschiderea de centre noi s-a situat la peste 500 mii de euro.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.