Grupul Zentiva: Fabricile din București au avut o producție record în 2020

0

Grupul Zentiva, cel mai mare producător de medicamente generice din România și a treia cea mai mare companie farmaceutică pe plan local ca valoare, a produs în 2020 peste 144 de milioane de cutii de medicamente, în cele două fabrici din București. Zentiva a produs 107 milioane de cutii de medicamente, cu 2 milioane mai mult decât în 2019, în timp ce Labormed-Pharma a realizat 37,25 milioane de cutii față de 29,45 milioane, în anul anterior.

Volumul producției a fost determinat în principal de creșterea necesarului și a cererii de medicamente utilizate în tratamentul simptomatic al infecțiilor cu Sars-CoV-2. A crescut producția pentru formele solide cu substanțele active paracetamol, metamizol sodic (pentru piața din România și Germania) și tamsulosin (tehnologia pelete). Este pentru al cincilea an consecutiv când Zentiva  își majorează producția locală de metamizol sodic pentru a onora atât comenzile locale, cât și cele pentru Germania, cea mai importantă piață externă pentru operațiunile de producție ale fabricii din România, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

„Anul trecut a fost marcat de eforturi susținute de adaptare la contextul pandemic. Am operat schimbări semnificative în modul nostru de operare pentru a putea menține un flux adecvat de medicamente și pentru a ne proteja angajații”, a afirmat Margareta Tănase, Director Operațiuni Industriale Zentiva România.

Grupul Zentiva furnizează medicamente generice esențiale în cardiologie, gastroenterologie, urologie, terapia durerii și pentru sistemul nervos. În prezent, grupul exportă din România în țări precum Germania, Marea Britanie, Franța, Italia, Elveția, Cehia, Rusia, Belarus și altele. Grupul de companii Zentiva a intrat în 2020 în topul primelor 3 companii farmaceutice (în valoare) din România și este liderul în volume al pieței farmaceutice totale.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.