GSK și Sanofi colaborează pentru vaccinul anti-COVID-19

0

Companiile farmaceutice Sanofi și GSK au semnat o scrisoare de intenție pentru a dezvolta un vaccin cu adjuvant împotriva COVID-19, folosind tehnologie inovatoare de la ambele companii, potrivit unui comunicat de presă.  Sanofi va contribui cu antigenul proteina S COVID-19, care se bazează pe tehnologia ADN-ului recombinant. Această tehnologie a dezvoltat un antigen cu potrivire genetică exactă cu proteinele găsite pe suprafața virusului, iar secvența ADN care codifică acest antigen a fost combinată în ADN-ul platformei de expresie baculovirus, baza vaccinului gripal recombinant  produs de Sanofi și autorizat în SUA.

GSK va contribui cu tehnologia de adjuvant pandemic. Utilizarea unui adjuvant poate avea o importanță deosebită într-o situație pandemică, deoarece poate reduce cantitatea de proteine de vaccin necesară per doză, permițând producerea mai multor doze de vaccin și, prin urmare, contribuind la protejarea mai multor oameni.

Companiile intenționează să inițieze studii clinice de faza I în a doua jumătate a anului 2020 și, dacă au succes, sub rezerva unor considerente de reglementare, urmăresc să finalizeze dezvoltarea necesară pentru disponibilitate până în a doua jumătate a anului 2021.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.