Hackathon4Health 2020: proiecte digitale inovatoare pentru sistemul românesc de sănătate

0

A patra editie a Hackathon4Health, cel mai important hackathon pe teme de sănătate din România, s-a desfășurat online, live, într-o platformă digitală complexă care a permis atât comunicarea neîntreruptă a echipelor timp de 48 de ore, cât și interacțiunea acestora cu mentorii din cadrul hackathonului.

Cele trei echipe și proiectele câștigătoare: The Deliverables, MLB, SYNOVIUS, au fost formate din peste 10 participanţi din întreagă ţară.

“Atât prin numărul mare de participanți, cât și prin cele 22 de proiecte admise  în competiție din cele 80 de submisii, dar și prin 49 de experți din diverse domenii care au mentorat echipele, consider că această ediție a Hackathon4Health a fost un real success, demonstrând că interesul tinerilor noștri pentru inovare și digitalizare este pe un trend ascendent, iar prin proiectele lor sustenabile vor genera cu siguranță un real suport în creșterea ariei cercetării științifice medicale, în tehnologizarea sistemelor sanitare și cu atât mai mult în modernizarea și eficientizarea platformelor de îngrijire a pacienților”, a afirmat rectorul Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București, Prof. Dr. Viorel Jinga.

Fiecare dintre echipele câștigătoare va primi fonduri pre-seed în valoare de 5.000 de dolari din partea Johnson & Johnson România alături de consiliere şi mentorat din partea companiei şi a Centrului de Inovație și e-Health din cadrul Universității de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” din București (UMFCD) pentru testarea, dezvoltarea şi lansarea aplicaţiilor şi a platformelor create în cadrul concursului.

 

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.