Hacking Health România, concurs de proiecte pentru inovație în sănătate

0

Specialiștii IT (arhitecți de software, dezvoltatori și tineri antreprenori, studenți ai facultăţilor de profil) și experții în sănătate își vor prezenta ideile inovatoare care pot avea un impact pozitiv asupra sistemului medical din România în cadrul ”Hacking Health Romania”, un concurs de proiecte care oferă finanțări în valoare totală de 15.000 de dolari. Evenimentul va avea loc la București, în perioada 28-29 octombrie.
Înscrierile se pot face până pe 8 octombrie, iar pentru selecția participanților se vor avea în vedere următoarele trei criterii: ideea de proiect, calificările profesionale și aptitudinile tehnice, interesul pentru domeniul e-health și/sau al sănătății. Candidații selectați vor primi un răspuns până pe 14 octombrie, iar costurile de transport și cazare vor fi acoperite.
Juriul hackathon-ului va fi format din experți recunoscuți în domeniile IT și sănătate, alături de reprezentanți ai companiilor cu renume din sectorul tech. Membrii juriului vor mentora echipele pe parcursul evenimentului și vor alege, la final, trei proiecte câștigătoare. Fiecare dintre acestea va primi, din partea Johnson&Johnson Romania, finanțări pre-seed în valoare de 5.000 de dolari pentru dezvoltare și implementare.

Competiția este organizată de Smart Everything Everywhere (SEE) și compania Johnson&Johnson Romania, din dorința de a crea un incubator de proiecte-pilot cu potențial, care, odată implementate, să răspundă unor nevoi specifice ale pacienților din România, să influențeze pozitiv starea lor de sănătate și să contribuie la dezvoltarea sistemului de sănătate. Ambasada Statelor Unite ale Americii în România şi Camera de Comerţ Americană în România (AmCham Romania) sunt parteneri ai „Hacking Health Romania”.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.