Hartă interactivă cu centrele de evaluare Covid-19 din România

0

Ministerul Sănătății va sistematiza situației centrelor de evaluare Covid-19 din România și va realiza o hartă interactivă cu acestea, a explicat Ministrul Sănătății, prof. Alexandru Rafila, în cadrul unei videoconferințe cu directorii direcțiilor de sănătate publică județene, respectiv a Municipiului București, și cu managerii spitalelor.

Pacienții diagnosticați cu Covid-19 trebuie să se prezinte în aceeași zi la un centru de evaluare pentru a primi tratamentul adecvat formei de boală cât mai repede; astfel, pot fi prevenite cazurile severe, a explicat secretarul de stat conf. Adriana Pistol în cadrul întâlnirii.  „Bolnavii infectați cu virusul SARS-CoV-2 nu vor avea nevoie de bilet de trimitere pentru a merge în centrele de evaluare. Vor fi evaluați și tratați gratuit atât pacienții asigurați, cât și cei neasigurați”, a afirmat conf. Adela Cojan, președintele interimar al CNAS.

În cadrul întâlnirii s-a mai discutat și despre pregătirea spitalelor pentru a acorda servicii medicale atât pentru bolnavii infectați cu virusul SARS-CoV-2, cât și pentru cei cu alte patologii, pentru a evita situația din valurile precedente care a dus la o mortalitate crescută. „Este esențial ca spitalele să rămână funcționale. Pacienții cu alte patologii trebuie să aibă acces în continuare la serviciile medicale”, a subliniat Ministrul Sănătății care consideră foarte importante centrele de evaluare ambulatorie, în care pacienții infectați vor fi investigați și vor beneficia de tratament astfel încât să nu se mai producă supraaglomerarea secțiilor de spital.

 

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.