Hospice Casa Speranței, Spitalul Anului

0

Hospice Casa Speranței a fost desemnat Spitalul Anului în România de către juriul internațional al Romanian Healthcare Awards. Finaliști la categoria la care Fundația Hospice Casa Speranței a obținut trofeul au fost: Spitalul Județean de Urgență Bistrița, Spitalul Județean de Urgență Reșița și Spitalul de Urgență Zalău. Proiectul pentru care HOSPICE a fost declarat câștigător la această categorie: Un model inovativ de îngrijire a pacienților cu boli incurabile în spitalele Hospice din Brașov și București.

“Într-un spațiu medical românesc marcat, din păcate, de lipsuri, de probleme, cu o presiune suplimentară dată de această perioadă pandemică, să funcționezi ca spital fondat din donații, este o mare victorie. Să primești și titlul de SPITALUL ANULUI, atunci când ai competitori de calibru, când juriul este format din specialiști de elită, reprezintă o recunoaștere a eforturilor permanente pe care le facem de 29 de ani. Am vrea ca acest trofeu să lanseze în societate mesajul “se poate”. Se poate să avem servicii medicale de calitate, la standarde internaționale, centrate pe un unic scop: binele pacientului. Este o recunoaștere care ne onorează, ne confirmă importanța a ceea ce facem și, mai ales, ne responsabilizează și mai mult în a dovedi că prețuim cu adevărat fiecare clipă de viață a pacienților noștri”, a afirmat Mirela Nemțanu, director executiv Hospice Casa Speranței.

Cei 31 de membri ai juriului, din România, Bulgaria, Franța, Republica Moldova, Lituania, Belgia, Italia, Olanda, Irlanda și Danemarca au evaluat aplicațiile la cele șapte categorii ale competiției. Fundația Hospice Casa Speranței a fost finalistă la toate cele trei categorii la care a concurat: Echipa medicală a anului, Campania medicală a anului (“Cancerul nu stă la distanță”) și SPITALUL ANULUI.

În situația de criză provocată de COVID, Fundația Hospice Casa Speranței și-a adaptat în scurt timp serviciile pentru pacienți astfel încât aceștia să nu resimtă o diminuare sau chiar stopare a îngrijirii. Astfel, în perioada martie-aprilie 2020 s-a inițiat, pilotat și implementat un serviciu nou, de telemedicină care, în colelație cu celelalte servicii integrate în spitalele Hospice București și Brașov, să poată asigura continuitatea îngrijirii în orice moment și pentru orice pacient, de oriunde ar fi provenit.

Pe parcursul ultimului an, serviciile Hospice au inclus intervenții specializate oferite de echipe interdisciplinare (medici, asistenți medicali, asistenți sociali, psihologi, kinetoterapeuți, consilieri spirituali), în sistem de internare, precum și în cadrul ambulatoriilor, centrelor de zi și prin echipele de îngrijiri la domiciliu integrate spitalelor.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.