Importanța accesului universal la servicii de sănătate, mesajul României pentru Adunarea Mondială a Sănătății

0

Ministrul sănătății, Sorina Pintea, se află în perioada 21-23 mai 2018 la Geneva, unde conduce delegația României la cea de-a 71-a Adunare Mondială a Sănătății (AMS), desfășurată la Palatul Națiunilor Unite. Sorina Pintea este însoțită de Adrian Vieriță, ambasadorul României la Națiunile Unite și de prof. dr. Alexandru Rafila, consilier personal onorific pentru sănătate publică al ministrului sănătății.

În cadrul ședinței plenare din 22 mai 2018, ministrul sănătății va avea o intervenție în care va evidenția importanţa accesului universal la servicii de sănătate. Ministrul Sănătății va sublinia faptul că  accesibilitatea la servicii de sănătate și calitatea acestora sunt determinante pentru acoperirea tuturor locuitorilor, fără ca aceasta să le afecteze bunăstarea. Creșterea acoperirii cu servicii medicale, dar si sustenabilitatea sistemelor de sănătate necesită un angajament politic clar, iar România face eforturi pentru a rezolva favorabil aceste provocări.

De asemenea, ministrul sănătății va avea întâlniri bilaterale cu delegațiile din Norvegia, Portugalia și Germania. Cu prima delegație, Sorina Pintea va discuta despre stadiul proiectelor derulate de către țara noastră cu finanțare nerambursabilă din partea Norvegiei. Cu delegațiile din Portugalia și Germania vor fi demarate discuții privind cadrul legislativ în domeniul sănătății, având în vedere intenția Ministerului Sănătății de a  propune noua Lege a Sănătății.

Ministrul Sănătății va avea întâlniri oficiale și cu reprezentanții Băncii Mondiale și ai Fondului Global referitoare la proiectele de dezvoltare a infrastructurii din sănătate, respectiv la proiectele de susținere a programului național de combatere a tuberculozei.

 

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.