Imunis Dragons, prima echipă de Dragon Boat formată exclusiv din supraviețuitoare are cancerului de sân din România

0

Astăzi a avut loc evenimentul de lansare oficială a echipei IMUNIS Dragons – prima echipă de Dragon Boat din Romania, formată exclusiv din supraviețuitoare ale cancerului de sân, potrivit unui comunicat de presă. IMUNIS Dragons este și prima astfel de echipa acreditată la nivel international de către International Breast Cancer Paddlers Commission. Obiectivul este de a duce echipa la competițiile internaționale de Dragon Boat din 2022 din Noua Zeelanda.

Formarea echipei Imunis Dragons este parte a unei ample mișcări de conștientizare a importanței sportului și a mișcării adecvate demarate de Cosmina Grigore – Președinta Asociației Imunis în urmă cu câțiva ani. Prin prisma experienței personale cu cancerul de sân, ea însăși fiind supraviețuitoare de 7 ani a acestei boli, a înțeles rolul esențial pe care mișcarea îl joacă în oxigenarea țesuturilor și inducerea unei stări bune la pacientul oncologic și a decis implementeze astfel de proiecte inovatoare.

“Alături de Marian Baban, fost vice campion Mondial la caiac canoe, participant la 2 ediții ale Jocurilor Olimpice, am gândit un program de antrenamente de caiac, canoe și dragon boat deschis în plan național tuturor pacienților diagnosticați cu cancer. Formăm în perioada următoare și o echipă de bărbați supraviețuitori, iar în 2021 ne propunem să avem primele competiții naționale dedicate”, a explicat Cosmina Grigore, Președinte fondator al Asociației Imunis.

La nivel internațional, competițiile de Dragon Boat se desfășoară de peste 25 de ani cu echipe participante din 25 de țări de pe toate continentele, în 225 de comunități, iar anul acesta, Asociația Imunis a pus pentru prima dată și România pe harta internațională a competițiilor dedicate supraviețuitoarelor cancerului cu una dintre cele mai mari incidențe la nivel mondial.

Echipa a fost formată la începutul anului 2020 în parteneriat cu Clubul Sportiv Nautic TITANII. Pacientele înscrise în program sunt antrenate de Marian Baban, fost vice-campion mondial la caiac canoe. Antrenamentele sunt special gândite pentru managementul limfedemului, menținerea tonusului muscular, suportul emoțional și încurajarea speranței de viață, atât de necesare pacientului cu cancer.

Din echipa oficială fac parte 22 de paciente din întreagă țară, antrenate pentru competițiile internaționale și alte 50 de paciente înscrise până acum în proiect care se antrenează în mod current. Antrenamentele au loc în parcul Titan din București, iar o dată la două luni se organizează un cantonament.

Conferința de presă care a însoțit evenimentul este parte a campaniei de conștientizare a cancerului la sân demarată toamna aceasta de Asociația Imunis cu sprijinul Novartis Oncology România, Roche, Donna Medical Center, Altrient, Better You, The Women’s Locker, Eisberg, Sloop, Lotus Spa, Panda Squad.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.