Incendiu într-un pavilion Covid al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”

0

Un număr de 53 de pacienți au fost transferați către alte spitale din București după ce un incendiu a izbucnit în Pavilionul 5 al Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” unde erau tratați bolnavi de Covid-19 cu afectare moderat-severă. În saloanele pavilionului respectiv erau internați 102 pacienți. Patru persoane au murit în urma incendiului.

Pacienții au fost transferați la : Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Ioan” din București, Spitalul Universitar de Urgență din București, Spitalul Universitar de Urgență „Elias”, Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale „Victor Babeș”,  Spitalul Clinic de Urgență „Sf. Pantelimon”, Spitalul Militar Central-ROL 2, Spitalul „Witting”, Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, Spitalul MAI „Dimitrie Gerota”, Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni”, Spitalul de Urgență Floreasca.

Potrivit Ministerului Sănătății, unul dintre pacienții ajunși la Spitalul de Urgență Floreasca a avut nevoie de resuscitare și a decedat (a patra victimă). Este vorba despre o femeie, în jurul vârstei de 80 de ani, care avea și arsuri pe 20% din suprafața corporală.

Aparținătorii pacienților de la INBI „Matei Balș” pot verifica situația despre relocarea pacienților evacuați în urma incendiului la cele două numere de telefon puse la dispozitie de DSU: 021.2069398 si 021.2648515

 

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.