Inima Copiilor extinde programul de dezvoltare a cardiochirurgiei pediatrice la Iași și Timișoara

0

Anul acesta, Inima Copiilor și-a propus extinderea programului de dezvoltare a cardiochirurgiei pediatrice derulat în Centrul de cardiochirurgie de la Spitalul de Copii ”Marie Curie” în alte două centre, la Iași si Timișoara, cu sprijinul ING România. Medicii și asistentele din România beneficiază de training la București și la Milano, iar programul misiunilor se va extinde și în Institutul de Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. George I.M. Georgescu” Iași și la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara.

În Centrul de cardiochirurgie de la Spitalul de Copii ”Marie Curie” sunt operați anual circa 170 de copii, 30% din totalul copiilor bolnavi de inimă operați în România. Asociația Inima Copiilor susține aici organizarea de misiuni medicale lunare. Medici specialiști cu experiență din străinătate vin în România, realizează operații și pregătesc doctorii români aflați la început de carieră. Fiecare misiune medicală aduce patru specialiști străini care operează 15-20 de copii, în funcție de complexitatea intervențiilor chirurgicale. Costurile unei misiuni medicale la București se ridică la circa 15.000 de euro, iar numărul de misiuni dintr-un an depinde de fondurile colectate de asociație.

Finanțarea acordată de ING România, în valoare de 90.000 de euro, acoperă costul a șase misiuni medicale.

„Contribuim la formarea oamenilor care vor duce înainte domeniul cardiochirurgiei pediatrice pentru următoarele decenii. Ajutorul pe care îl primim de la ING România, și pentru care suntem foarte recunoscători, e o investiție importantă în viitorul cardiochirurgiei pediatrice de la noi: înseamnă pur și simplu vieți salvate acum, dar și mai multe vieți salvate în viitor”, a afirmat Alexandru Popa, Președinte al Asociației Inima Copiilor.

Pentru a asigura constant misiuni medicale și operații care salvează vieți, oricine poate dona 2 euro lunar, prin SMS, trimițând textul LOVE la 8844 sau direct prin pagina campaniei.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.