Inteligența artificială și gemenii medicali, bază de cercetare pentru Covid-19

0

O organizație non-profit de cercetare open-source, Fundația i2b2 tranSMART, va utiliza date anonimizate despre pacienți, pentru a produce gemeni digitali, o reprezentare virtuală a unui pacient COVID-19, folosind infrastructura Dell Technologies, potrivit unui comunicat al companiei. Cercetătorii pot efectua milioane de simulări de tratament individualizate pe gemenii digitali pentru a identifica cea mai bună opțiune de terapie posibilă, pe baza datelor genetice și a istoricului medical.

„Profesioniștii din domeniul sănătății deschid un nou drum prin dezvoltarea și evaluarea eficacității tratamentelor COVID-19. Această nouă platformă bazată pe inteligența artificială îi va ajuta să folosească rezultatele cercetărilor pentru a oferi îngrijire mai bună și tratamente personalizate pentru pacienți. Prin crearea acestor gemeni digitali, ducem cercetarea clinică la un nivel cu totul nou”, explică dr. Shawn Murphy, membru al boardului Fundației i2b2 tranSMART.

Inițial, cercetătorii vor alimenta baze de date cu 70.000 de teste, simulări și analize ale pacienților pentru o coaliție internațională de peste 200 de spitale și centre de cercetare din Statele Unite, Franța, Germania, Italia, Singapore, Spania, Brazilia, India și Marea Britanie. Acest proiect are potențialul de a se dezvolta la stadiul de două milioane de gemeni digitali în următorii patru ani.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.