Investiție de 4,5 milioane de euro într-o rețea națională de clinici de cardiologie

0

Pe parcursul următorilor cinci ani, Spitalul Monza și Centrele de Excelență ARES vor investi peste 4,5 milioane de euro într-o rețea de clinici-butic, axată pe investigarea și diagnosticul afecțiunilor cardiovasculare, potrivit unui comunicat de presă. Investitorii și-au propus ca până la finalul anului 2023 să fie înființate cel puțin 30 de clinici în orașe mici și medii, unde accesul la investigații de specialitate este redus. Pentru anul în curs sunt în plan lansarea de clinici la Giurgiu, Constanța, București, Focșani, Buzău, Pitești. Urmează Brăila, Călărași și alte orașe care vor fi anunțate pe parcurs. Investiția în fiecare clinică este de aproximativ 120-150.000 de euro.

Conceptul de ”clinică-butic” reprezintă un spațiu, în general de mici dimensiuni (aproximativ 2-3 cabinete), cu dotări de ultimă generație. La clinicile Ritmico va fi disponibilă gama completă de investigații pentru depistarea bolilor de inimă: ecografie cardiacă, ecografie transesofagiană, ecografii doppler vasculare, arteriale și carotidiene, electrocardiogramă, monitorizări holter EKG și TA, teste de efort. În multe dintre orașele în care urmează să se deschidă clinicile Ritmico, o parte dintre aceste investigații nu sunt disponibile.

“Proiectul Ritmico a fost dezvoltat datorită unei nevoi reale a pacienților de a accesa servicii medicale de calitate, cât mai aproape de domiciliu. Astfel, vor putea beneficia de toată gama de investigații cardiologice necesare pentru prevenția, cât și pentru tratarea afecțiunilor cardiovasculare. De asemenea, acest proiect face parte din strategia de dezvoltare națională a Spitalului Monza din următorii ani, prin care ne propunem să fim mai aproape de pacienții care solicită serviciile noastre”, a spus Luca Militello, directorul general al Spitalului Monza.

Prima clinică deschisă este cea de la Giurgiu, inaugurată pe 20 martie. Aceasta are o suprafață de 120 de metri pătrați, trei cabinete medicale și va funcționa de luni până vineri, în intervalul orar 9.00-18.00. În contextul în care, potrivit ultimelor statistici, peste 45.000 de persoane sunt diagnosticate anual cu insuficiență cardiacă, iar mortalitatea cauzată de afecțiunile cardiovasculare este de 60% în România, la clinicile Ritmico se va pune accentul în mod deosebit pe prevenție. Astfel, în perioada 20 martie – 20 aprilie, toți locuitorii cu adresa de domiciliu în Giurgiu vor beneficia de EKG gratuit, în baza buletinului de identitate.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.