Japonia legalizează avortul medicamentos, 30 de ani mai târziu față de restul lumii

0

Japonia a aprobat comercializarea pe teritoriul său a unui medicament destinat întreruperii de sarcină, la 30 de ani după ce avortul medicamentos a devenit disponibil în peste 80 de țări ale lumii, potrivit CNN.

Un consiliu din Ministerul japonez al Sănătății a dat aprobarea pentru utilizarea MeFeego Pack, un medicament fabricat de compania britanică Linepharma, decizia reprezentând un important pas înainte pentru recunoașterea drepturilor femeilor. Medicamentul este compus din două tipuri de pastile (combinând mifepriston și misoprostol) care pot fi utilizate până la 9 săptămâni de sarcină; într-un studiu clinic realizat în Japonia, 93% dintre participanți au obținut eliminarea completă a sarcinii în 24 de ore.

Ministerul a fost de acord să ia în considerare medicamentul după ce a solicitat publicului să își exprime opinia online, iar un panel secundar a evaluat peste 12.000 de comentarii. Până în prezent, în Japonia era disponibil doar avortul chirurgical prin două metode: a chiuretajului și a aspirației și costa între  circa 730 și 1500 de dolari.

În Japonia, este necesar acordul ambilor parteneri pentru efectuarea unui avort, ceea ce poate limita accesul la procedură, iar această legislație se va aplica și avortului medicamentos, potrivit Ministerului japonez al Sănătății.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.