Laborator de 3,5 milioane de euro la Regina Maria

0

Lab Experiment

Laboratorul Central din Rețeaua de sănătate Regina Maria reprezintă cea mai mare investiție de acest gen din România, fiind laboratorul cel mai automatizat din țară. Acesta este și primul centru de referință Roche Diagnostic pentru biochimie și imunologie, ceea ce presupune introducerea celei mai performante linii tehnologice pentru această specialitate, cu două instrumente unice în țară: sistemul preanalitic cobas® 8100 și analizorul de imunologie cobas® e801.

”Sistemul preanalitic cobas® 8100 și analizorul de imunologie cobas® e801 sunt primele de acest gen din țară. Linia Roche, în general, presupune beneficii multiple pentru pacienți. Eroarea umană este aproape de zero pentru că fiecare probă intră în circuit cu un cod de bare unic, urmărit permanent în sistemul IT. Platformele Roche au o capacitate de procesare de 4 milioane de teste/an și țin cont și de confortul pacientului pentru că presupun recoltarea de cantități mici de sânge, fără ca acuratețea rezultatului să fie influențată. În plus, pe lângă analizele uzuale, acestea permit și realizarea unor teste speciale, complexe, esențiale în diagnosticarea afecțiunilor oncologice”, a explicat Olimpia Enache, Chief Operations Officer în cadrul Rețelei de sănătate REGINA MARIA.

Zilnic, laboratorul deservește 2200 de pacienți, având o capacitate anuală de procesare de 20 de milioane de teste, datorită platformelor complet automate. Laboratorul are o suprafață totală de 2700m², iar amenajarea acestuia a fost realizată în decursul a doar șapte luni.

 

 

 

 

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.