Lansare de carte privind violența domestică: “Povestea unei supraviețuitoare”

0

Revista Avantaje a lansat cartea “Povestea unei supraviețuitoare” scrisă de Eleonora Pokola, victimă a violenței domestice, care a decis să-și aștearnă povestea pe hârtie pentru demonstra că schimbarea este posibilă și pentru a inspira și alte femei să-și regăsească demnitatea de a trăi. “Totul a pornit de la un email primit acum doi ani”, a spus Daniela Teodorescu, redactor-șef Avantaje, rememorând implicarea în acest proiect.

“Mi-am propus două scopuri, de a arăta celor care nu știu ce simte o femeie victimă a violenței domestice, inclusiv de a da răspunsul la întrebarea <de ce stai cu el?>, și, în al doilea rând, de a arăta că există scăpare și se poate ieși din asta!”, a spus autoarea.

Elena Pokola a fost premiată anul trecut de revista Avataje la Gala Femeia anului, la categoria „Apărarea şi Promovarea Drepturilor Femeii”, pentru curajul de a-și asuma experienţa personală scriind această carte, primul testimonial de violenţă domestică din Romania.

Cartea este și un ghid practic care oferă informaţie utilă celor care se regăsesc in situaţii similare sau cunosc persoane care se confruntă cu violenţa domestică, sub toate formele sale: violenţă fizică, verbală, emoţională sau financiară.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.