Limitările testelor de anticorpi Covid-19

0

Testele de anticorpi pentru Covid-19 au anumite dezavantaje, spun oamenii de știință, potrivit scientificamerican.com. Acestea pot detecta anticorpi ineficienți împotriva COVID-19, nu indică dacă infecția este în continuare activă și nu pot detecta infecția dacă sunt administrate înainte ca anticorpii să se dezvolte. Precizia unui test nou-dezvoltat este dificil de estimat din cauza lipsei de date.

Testele de sânge care evaluează anticorpi sunt, totuși, utilizate ca un mod de a determina dacă persoanele au fost deja infectate cu noul coronavirus. Dar o problemă care ține de matematică face ca aceste teste de screening să fie dificil de interpretat – chiar și cu un test foarte precis, cu cât sunt mai puțini oameni bolnavi de Covid-19 la nivelul unei populații, cu atât este mai mare probabilitatea ca rezultatul pozitiv la test al unui individ să fie greșit. Dacă este, oamenii ar putea crede că au anticorpi și, deci, imunitate, când de fapt, nu dispun de acestea.

În mod normal, la alte afecțiuni, o testare pozitivă duce la alte teste care să confirme diagnosticul, însă pentru Covid-19, astfel de demersuri ”follow-up” au fost rare pentru că resursele de testare sunt limitate sau pentru că alte metode de testare sunt prioritizate pentru pacienții cei mai bolnavi.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.