Local American Working Group (LAWG) are un nou președinte

0

Călin Gălășeanu, Directorul General Bristol-Myers Squibb România, a fost ales noul președinte al asociației Local American Working Group care reunește 11 companii farmaceutice.

Medic de profesie, Călin Gălășeanu are o experiență de peste 19 ani în industria farmaceutică, atât pe piața românească, precum și pe alte piețe europene, ocupând poziții de business management în cadrul BMS Olanda. În perioada 2014 – 2016, s-a aflat la conducerea Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), iar din aprilie 2012 conduce compania Bristol-Myers Squibb.

„Starea de sănătate a unei populații este esențială pentru progresul economic și social al unei țări, iar LAWG își propune să aibă un rol semnificativ în transformarea Sănătății într-o prioritate națională. Un dialog constructiv cu cei implicați în Sănătate – asociațiile de pacienți, comunitatea medicală, industria farmaceutică și, poate cel mai important, autoritățile – este o condiție esențială pentru a regândi bazele sistemului de sănătate pornind de la principii solide de transparență, predictibilitate și sustenabilitate. Obiectivul prioritar LAWG este de a sublinia valoarea medicinei personalizate, a rolului cercetării și dezvoltării de medicamente, a accesului la inovație în medicină pentru un sistem de sănătate eficient și accesibil”, a declarat Călin Gălășeanu, Președintele LAWG.

Din conducerea asociației mai fac parte: Radu Rășinar, Country Manager AstraZeneca România, care ocupă funcția de Vicepreședinte și Gabor Sztaniszlav, Country Manager Amgen România, care ocupă funcția de Secretar General.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.