Local American Working Group (LAWG) are un nou președinte

0

Călin Gălășeanu, Directorul General Bristol-Myers Squibb România, a fost ales noul președinte al asociației Local American Working Group care reunește 11 companii farmaceutice.

Medic de profesie, Călin Gălășeanu are o experiență de peste 19 ani în industria farmaceutică, atât pe piața românească, precum și pe alte piețe europene, ocupând poziții de business management în cadrul BMS Olanda. În perioada 2014 – 2016, s-a aflat la conducerea Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), iar din aprilie 2012 conduce compania Bristol-Myers Squibb.

„Starea de sănătate a unei populații este esențială pentru progresul economic și social al unei țări, iar LAWG își propune să aibă un rol semnificativ în transformarea Sănătății într-o prioritate națională. Un dialog constructiv cu cei implicați în Sănătate – asociațiile de pacienți, comunitatea medicală, industria farmaceutică și, poate cel mai important, autoritățile – este o condiție esențială pentru a regândi bazele sistemului de sănătate pornind de la principii solide de transparență, predictibilitate și sustenabilitate. Obiectivul prioritar LAWG este de a sublinia valoarea medicinei personalizate, a rolului cercetării și dezvoltării de medicamente, a accesului la inovație în medicină pentru un sistem de sănătate eficient și accesibil”, a declarat Călin Gălășeanu, Președintele LAWG.

Din conducerea asociației mai fac parte: Radu Rășinar, Country Manager AstraZeneca România, care ocupă funcția de Vicepreședinte și Gabor Sztaniszlav, Country Manager Amgen România, care ocupă funcția de Secretar General.

About Author

Raluca Bajenaru

Leave A Reply