A murit prof. Benone Cârstocea, preşedintele Societăţii Române de Oftalmologie

0

Prof. Benone Cârstocea, preşedintele Societăţii Române de Oftalmologie, creator de şcoală şi un profesionist recunoscut de întreaga comunitate medicală, ne-a părăsit prematur în urma unui infarct.

Pionier al terapiei laser în patologia oculară, al tehnicilor de investigaţie oftalmologică (angiofluorografie, electrofiziologie, ecografie oculară, tomografie in coerenţă optică) şi al chirurgiei vitreo-retiniene, prof. Cârstocea a salvat vederea a mii de pacienţi revoluţionând tehnicile de diagnostic şi tratament.

Prestigiul personalităţii sale deosebite s-a răsfrânt şi asupra instituţiilor pe care le-a condus cu profesionalism: Clinica de Oftalmologie a Spitalului Clinic de Urgenţă Militar Central “Carol Davila”, Clinica de Oftalmologie ”LaserOptics” şi Spitalul de Oftalmologie ”Europe Eye”.

Prof. Cârstocea a fost autor a peste 100 de lucrări ştiinţifice publicate în ţară şi în străinătate, prim-autor sau coautor a 23 de cărţi de specialitate şi monografii, coautor la şapte patente de invenţie şi inovaţie şi membru în numeroase Societăţi de prestigiu naţionale şi internaţionale.

About Author

Delia Budurca

Comments are closed.