MagicHOME Fundeni va fi funcțional din ianuarie 2020

0

Centrul MagicHOME, situat în proximitatea Institutului Oncologic București a fost finalizat și urmează să devină funcțional din ianuarie 2020. Centrul este dedicat familiilor cu copii diagnosticați cu afecțiuni oncologice sau boli cronice grave, arsuri, boli rare (imunodeficiențe).

Casa are o suprafață de 750 de metri pătrați, 11 camere, 26 de paturi, spații comune de recreere, lift, o bucătărie pe fiecare nivel și terasă. De asemenea, au fost construite de la zero un depozit și o sală de consiliere, în care pot avea loc ședințe de terapie individuală sau de grup. Investiția totală a fost de 700.000 de euro.

 

1.7 milioane de SMS-uri, în ultimii doi ani

Aproape 160.000 de oameni au trimis, în ultimii doi ani, unul sau mai multe sms-uri în valoare de doi euro către MagicHOME. Datorită contribuțiilor, MagicHOME a devenit o rețea de 14 centre, în trei țări – România, Austria și Republica Moldova: București, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Craiova, Timișoara, Iași, Viena și Chișinău, iar centrul MagicHOME Fundeni a putut fi extins peste planul inițial.

„Campania MagicHOME își propunea să strângă 200.000 de euro – 100.000 de SMS-uri – cu care să amenajăm o casă pentru copiii bolnavi de cancer și părinții acestora, lângă Institutul Oncologic din București. Am finalizat acea casă. Și suntem mândri și bucuroși că am finalizat mai mult decât o casă. Așa se face că astăzi avem o Rețea a Solidarității, pentru care avem nevoie în continuare de sprijinul oamenilor”, au declarat Vlad Voiculescu și Melania Medeleanu, fondatorii MagiCAMP și MagicHOME.

Aproximativ 2.500 de copii din România sunt tratați pentru afecțiuni oncologice în toate centrele din țară. Pentru majoritatea acestor copii, centrele sunt însă departe de domiciliu, iar peste 70% dintre aceștia provin din familii cu o situație financiară modestă. Astfel, costurile cazării și transportului reprezintă un impediment major în cazul unui diagnostic precoce și tratamentului corespunzător, ceea ce reduce dramatic șansele de vindecare.

Campania „Împreună pentru MagicHOME” a început în 2017: 636 de oameni au ocupat, în centrul orașului, timp de 23 de zile și nopți, un scaun, simbol al tuturor scaunelor pe care părinții bolnavilor de cancer locuiesc pe durata tratamentului copiilor, în spital. Obiectivul: 100.000 de SMS-uri în valoare de 2 euro, necesare finalizării centrului MagicHOME din apropierea Institutului Oncologic București.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.