Maraton de operații folosind realitatea mixtă

0

Distanțele nu mai sunt o problemă în transmiterea live a informațiilor și telemedicina a pătruns în sălile de operație prin intermediul realității mixte. 15 Chirurgi din 13 țări au realizat mai multe intervenții chirurgicale ortopedice utilizând realitatea mixtă, ca parte a unui eveniment-maraton care s-a derulat pe parcursul a 24 de ore. Medicii au colaborat în mod virtual, utilizând ochelarii Microsoft HoloLens 2 și instrumentele Dynamics 365 Remote Assist, sub coordonarea profesorului Thomas Grégory, de la spitalul Avicenne, din Franța. Cele 13 intervenții chirurgicale s-au desfășurat în 13 state: Franța, India, Emiratele Arabe Unite, Africa de Sud, Ucraina, Germania, Belgia, Maroc, Brazilia, Bolivia, Mexic, Statele Unite ale Americii și Regatul Unit.

Cu ajutorul ochelarilor HoloLens 2 și al instrumentelor Dynamics 365 Remote Assist, dezvoltate de Microsoft, chirurgii din fiecare țară au putut să: asiste la diferite intervenții chirurgicale și să efectueze operații, prin intermediul hologramelor; să partajeze imagini din sala de operație, în timp real, și să beneficieze de expertiza colegilor de la nivel global sau să transmită informații studenților în procesul de învățare de la distanță.

Realitatea mixtă și cloud computing-ul pot aduce îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește rezultatele intervențiilor chirurgicale, facilitând schimbul de cunoștințe în timp real, cu scopul de a identifica soluțiile potrivite pentru fiecare pacient în parte. De exemplu, cu ajutorul ochelarilor HoloLens 2, imaginile cu afecțiunile pacienților pot fi proiectate sub formă de holograme, fapt care face posibilă analiza în detaliu a acestora, înainte de operație. Totodată, în timpul intervențiilor, ochelarii HoloLens 2 pot fi utilizați pentru a proiecta sub formă de holograme materialele adiționale necesare, cum ar fi radiografiile.

Pe parcursul evenimentului, peste 60 de specialiști din industria medicală au discutat pe marginea beneficiilor și funcționalității realității mixte, a inteligenței artificiale, precum și a inovațiilor tehnologice în domeniul medical. De asemenea, a fost abordat și subiectul dezvoltării conceptului de e-health și al viitoarelor metode de pregătire profesională în acest domeniu.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.