Marea Britanie aprobă Moderna pentru administrarea la copii și adolescenți

0

Autoritatea de reglementare în sănătate din Marea Britanie (Medicines and Healthcare products Regulatory Agency /MHRA) a aprobat administrarea vaccinului Moderna împotriva Covid-19 la copii cu vârste între 12 și 17 ani, câteva săptămâni după ce Pfizer a primit avizul pentru vaccinarea copiilor cu vârste între 12 și 15 ani înainte de deschiderea școlilor, potrivit Reuters.

Deși majoritatea copiilor au simptome slabe sau nu au simptome deloc după infecția cu SARS-CoV-2, aceștia pot totuși să transmită virusul, iar pentru unii rămâne riscul de a se îmbolnăvi grav.

Vaccinul Moderna a fost recomandat pentru adolescenți de către autoritățile de reglementare europene în iulie, iar în SUA așteaptă încă autorizația pentru această grupă de vârstă.

MHRA a subliniat că nu a identificat efecte adverse noi pentru acest vaccin și că datele de siguranță au fost comparabile cu cele de la adulții tineri; atunci când au apărut, efectele adverse au fost ușoare sau moderate, cum ar fi durere la locul aplicării sau oboseala.

Varianta Delta a coronavirusului, deosebit de contagioasă, a devenit dominantă la nivel global, continuând să susțină o pandemie care a înregistrat 130.000 de decese în Marea Britanie.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.