Măști de protecție, donate către Institutul Oncologic Trestioreanu

0

Institutul Oncologic “Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” din București a primit 5.200 de măști de protecție donate de Asociația Oncopacientilor PHOENIX, pentru a sprijini personalul medical și pacienții internați împotriva îmbolnăvirii cu Covid-19. Proiectul s-a derulat în perioada 15 aprilie – 15 iunie, cu sprijinul acordat de compania Bristol Myers Squibb și peste 1.000 de pacienți oncologici internați; 300 cadre medicale și personal auxiliar din secțiile de oncologie au beneficiat de donație.

”Sunt îngrijorată de riscul foarte mare al posibilității creșterii numărului de decese din cauza răspândirii foarte ușor a coronavirusului în rândul pacienților oncologici internați și a celor aflați în tratamente. Datorită imunității scăzute, supraviețuirea lor depinde foarte mult de prevenție. De aceea am ales să ne implicăm și să ajutăm atât pacienții internați, cât și personalul medical și auxiliar din spital”, a afirmat Ioana Cristea – președinte fondator, Asociația OncoPacienților PHOENIX.

Asociatia OncoPacienților PHOENIX desfășoară activ acțiuni de sprijin al pacienților cu cancer, pentru prevenirea îmbolnăvirilor și a deceselor și susține pacienții cu cancer și familiile lor pe parcursul tratamentului oncologic și în perioadele următoare, de monitorizare și supraveghere.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.