Medici din Turcia, Egipt și Rusia se specializează la București în tratamentul minim-invaziv al adenomului de prostată

0

Medici din Turcia, Egipt și Rusia au participat recent la workshopul de Embolizare a Adenomului de Prostată susținut de dr. Rareș Nechifor la Centrele Ares din București.

În cadrul workshop-ului discuțiile s-au axat pe anatomia arterelor prostatice, indicația pentru embolizare și criteriile aplicate în selecția pacienților eligibili pentru această procedură. În decursul celor două zile de studiu, participanții au asistat la patru proceduri de embolizare a adenomului de prostată realizate în sala de angiografie a Centrelor Ares de către medicul Raraș Nechifor și au primit

recomandări pentru transformarea unităților medicale în care lucrează în centre de radiologie intervențională.

În luna noiembrie a anului trecut alți medici din Norvegia, Franța, Rusia, Pakistan și Portugalia au participat la seminarul susținut de  doctorul Rares Nechifor și la intervențiile minim invazive. Până în prezent, 182 de medici din 25 de țări au participat la work-shop-urile organizate in cadrul Centrelor ARES.

”Procedurile de Radiologie Intervențională, așa cum sunt cele de embolizare a adenomului de prostată sau embolizare a fibromului uterin, aduc un beneficiu enorm pacienților, oferă o soluție eficientă evitând procedurile chirurgicale. Dezvoltarea acestor proceduri este prioritatea noastră, de aceea încercăm să educăm un numar cât mai mare de medici din țară și străinătate”, a explicat dr. Rareș Nechifor.

Dr. Rareș Nechifor este medic radiolog, supraspecializat în Proceduri de Radiologie Intervențională, Terapie Endovasculară și Neuroradiologie Intervențională. Este Membru al Societății Europene de Cardiologie și Radiologie Intervențională (CIRSE) și Coordonatorul Centrului European de Training și Excelență în Terapia Endovasculară a Fibromului Uterin – singurul centru de excelență din Sud – Estul Europei, deschis în anul 2013 în cadrul Centrelor Ares.

About Author

Raluca Bajenaru

Comments are closed.